сряда, 16 февруари 2011 г.

Плеядите - МИСЛОВНАТА ИГРА И ШАБЛОНИТЕ

Чували сте ни да казваме, че всичко е вярно от определена гледна точка и че реалността е далеч извън пределите на това, което можете да схванете. Съществува една безбрежност, която непрекъснато нараства и се разширява.
На вашата планета e имало съвсем малко хора, които разбрали правилата и се научили малко по-добре от другите как да създават и привличат онова, което искат и как самите те да станат манипулатори, управляващи и проектанти на играта.
Вашата планета започнала с определен план. Този план бил да се проектира нов свят, където щяло има мащабни обмени на информация. Големият, подобен на компютър ум, свързвал кристална мрежа от информация, която щяла да блести в тази галактика като хранилище. Тя била обменен център. Проектиран бил свят, който бил красив, защото тази информация трябвало да се съдържа в клетките на всеки и всяко живо същество и във всяка молекула съзнание, която съществувала тук. Съзнание щяло да бъде вложено във всички неща.
При огромното разширяване на съзнанието съществуват много различни форми на живи и чувстващи същества. Всички те играят това, което бихте нарекли мисловна игра. Първосъздателят, Първопричината, или поне така изглежда, е първоизточника на мисловната игра.
Първосъздателят замислил себе си и се придвижил така, че да може да види себе си, да може да докаже на себе си, че съществува. Той създавал извън себе си. И така, играта започнала. Дори Първосъздателят непрестанно изненадва себе си с новите правила и новите възможности на тази субстанция, която била надарена със съзнание.
Формите на тази субстанция непрекъснато мутират и се променят и дори и най-малката част от нея съдържа нови потенциали. В рамките на тази мисловна игра, която се играе от всичко съществуващо, правилата непрекъснато се променят - това е част от играта.
Това, което става на планетата към този момент е, че вас ви инструктират и ви дават информация, тъй като правилата са променени. Време е голяма част от човечеството да извади наяве вътрешното си познание и да се научи да играе с всичките си способности.
Казвали сме ви да държите сметка за това какво представяте на самите себе си. Всяка част от материала извън вас определя как ще се чувствате и как ще разположите параметрите на своя опит и какво ще си позволите да поставите в своя живот. Това което виждате, се определя от онова, което вярвате, че е възможно. Вие сте в задънена и от двете страни улица, така да се каже, защото искате да промените това, което вярвате, че е възможно за себе си и едновременно с това не знаете много добре как да промените това, което възприемате.
Кодиран е абсолютно всеки от вас. Кодовете биват активирани от някои от онези древни създатели, които са създали вашата планета, играейки си със своята божественост. Много битки е имало за територията на тази Земна Сфера Тера. Много са идвали тук и са властвали и са използвали правилата на играта и са развивали общества в съответствие с това как искали човечеството да възприема. Много често сте били продукта на няколко индивида, проектиращи човешкия опит. Включени сте в това още веднъж. Този път са ви казали, че можете да бъдете освободени посредством вашето собствено мислене и вашите собствени способности за възприемане. Ние искаме да ви тласнем още по-напред в това, за да можете действително да си дадете сметка какви са вашите граници и да си дадете сметка, че всяка частица е част от играта.

ВЪПРОС: Тeзи създаmeли състeзават ли се помeжду си и те ли правят така, чe и mворeнияmа им да воюват помeжду си?

ПЛЕЯДИАНЦИТЕ: Състезания е имало. Имало е голямо количество информация, скривана от публиката от хилядолетия. Имало е хора, които са знаели способностите на човечеството. Вие се опитвате да разширите своите способности и въпреки това се съпротивлявате и отричате, че изобщо ги имате.
Дошло е време да проумеете това. Онези по-велики човешки същности, които сте нарекли богове, онези по-разширени същества, наистина са измислили свои собствени правила за мисловната игра. В рамките на тези правила те са проектирали общества, в които човешкият вид не е бил насърчаван да бъде независим. Помислете за историята на вашия свят през последните 2000 от вашите години и погледнете към различните общества. Какво са правели тези общества? Доколко са насърчавали свободата? А независимостта? Колко общества работят с идеята за подтискане?
Чували сте ни да казваме, че живеете в САЩ, земята на свободните, или поне така си мислите. Ние не сме тук, за да започнем революция. Ние сме тук за да разширим онова което вярвате, че е възможно и да ви съдействаме във вашето израстване и да ви накараме да се обърнете изцяло към себе си и към своите собствени отговори. Няма нужда да вярвате в нищо друго, освен в себе си.
Когато вярвате в един Бог който е извън вас, вие не отдавате дължимото на Бога, който е вътре във вас, което е ваше рожденно право. Това е основно състояние на осъзнатост за всички и всеки един от вас - да се придвижи в светостта на своето собствено същество.
Всеки от вас и всички вие сте онова, в което имате нужда да вярвате. Когато вярвате в себе си и разширявате представата за това какво мислите, че сте, вие започвате да разширявате правилата на голямата мисловна игра и се изравнявате с големите момчета.

ВЪРОС: Аз много се обърквам поради непрекъснатите преминавания от една система на вярвания към друга.

ПЛЕЯДИАНЦИТЕ: Когато сте на път да направите промяна, по принцип, вие преминавате през известна дезориентация, за да можете да постигнете по-голямо разбиране на себе си. Освен това, дезориентацията има общо с освобождаването на старото поведение, с отказването от контрола, защото където и да сте, на какъвто и етап от развитието си да се намирате, съществува определено количество контрол.
Контролът формира границите на това, което считате за безопасно поведение и безопасни магистрали за прекосяване. И така, когато сте на път да направите промяна, вие трябва да го оставите да отстъпи и да преоцените онова, което като човешки същества мислите, че е добре да направите. И ставате нетърпеливи и не можете да разберете защо ви е отнело толкова време да се придвижите от едно състояние към друго. Съвсем просто е. Вие не вземате решението.
Идеите, които изпращате на себе си, не са ясни. Може да ви се струва, че са ясни. Вие не разбирате колко сложни са вашите мисли и считате, че правейки едно изявление, то ще изгради желаното и че може вече да не мислите за него и започвате да правите всевъзможни други изявления, които да го разградят, само че вие тях не ги чувате. Вашите мисли са като мъгла и се сипят от вас във всякакви форми. И всички те търсят разширение, търсят да заемат място. И така, когато не сте сигурни какво искате, вие не давате еднопосочен тласък.
Енергиите сега стават наистина много мощни, много силно заредени. Вие научавате, че за да повдигнете себе си до по-високи състояния на съзнание ще е необходима определена интензивност на ангажимента. Всички ваши мисли имат значение. Ако всичките ви мисли не са подравнени с най- голямото ви намерение, значи няма да стигнете там, не и в цялостна завършеност. Вие всички трябва да се научите как да вярвате на себе си, как да изпитвате по-голяма любов към себе си и, разбира се, как да изпитвате много повече радост.
Научете се да бъдете балансирани, за да можете да се движите с по-голяма скорост. Ако не сте балансирани, няма да можете да се движите с ускорение, защото превозното ви средство ще се преобърне.
Много от вас са претърпели и физически и душевни сблъсъци, защото тичали след нещо, което сте смятали, че искате и не сте разбрали правилата на играта. Или пък сте саботирали своите собствени правила - като сте мислели, че не сте достатъчно силни, или като сте считали другите за много велики, или като сте смятали, че не заслужавате това, което преследвате.Удоволствието, което извличате докато говорите за тях [е по-вълнуващо] отколкото би било, ако ги проявите.
Изключително интересно е. Онова, което се случва на планетата по това време наистина я прави страхотно място на което да бъдеш. Ако имаше списание за човечеството в космоса, Земната Сфера Тера щеше да бъде на корицата, а всички вие щяхте да сте звезди. Така че живейте съобразно с това. Бъдете живи, защото за това става въпрос. Където и да отидете, в каквото и състояние на съзнанието да се намирате, ще има неща за научаване. Докато се учите как да използвате правилата тук, ще промените правилата на играта за всички други играчи. Ще им покажете, че правилата са се променили и че дори най-малките форми на съзнание са разбрали, че са като боговете.

ВЪПРОС: Какъв вид свобода трябва да търсим?

ПЛЕЯДИАНЦИТЕ: Когато търсите свобода, тя трябва да е свободата от очаквания. Много хора като вас са открили това, защото тази информация е била разпространена на вашата планета и тайните общества от хилядолетия са знаели много от правилата, така да се каже. Много от онези, които са научили как да играят игрите, са пазели свободата като скъпоценна храна - далеч от обсега на мнозинството.
Наричали я с мистериозни имена и казвали, че човечеството не би знаело какво да я прави, ако я имаше. Затова я пазели само за себе си. Затова, когато ви казваме да търсите свободата, това е свобода от всичко, което би дефинирало и подтискало вашата способност, което би ви ограничило.
Останете в тази свобода, придвижете се напред към всичко, което би повлияло на вашия жизнен опит и вашата реалност, за да разширите тази свобода и към другите. Няма ограничения.

ВЪПРОС: Колко далеч можем да стигнем от нивото на което сме сега?

ПЛЕЯДИАНЦИТЕ: Изключително далеч. В много кратък период от време голямото болшинство от вас ще са направили огромен скок. В рамките на 12 от вашите години ще откриете способности по най-различни начини.
Дори сега, вие се учите как да разширявате, засявате себе си със светлина и започвате да слушате вътрешното си Аз. Много от вас гледат твърде интелектуално на това. Вие сте "там горе" и всички вие се боите да слезете "там долу", защото там ще изпитвате чувства. Но там ще развиете вашата способност да чувствате и ще развиете състрадание. А след това ще навлезете в тези сфери. Това не са сфери на мисленето. Те са сфери на най-висока свързаност с духовността. Те ще ви помогнат да се превърнете във велики същества на светлината, които ще комуникират с вас, докато строят мостове от светлина до вас в това време. Нямате дори представа какво е възможно. Вашият ум не може да схване какво е възможно докато сте живи.
Напоследък говорихме, че това което ще става, е достъпно за всички вас и то се нарича безсмъртие и способност да удължавате живота си и да спрете тези глупости с поставянето на етикети на програмирането на дегенериране на тялото. Това е част от играта. Това е гъвкаво правило. Защо решавате, че сте остарели? Защо определяте, че тялото губи с възрастта? Защото определен сектор от обществото ви е подхвърлил това правило за играта. Някой е искал да има власт и да прави пари и затова е създал онази част от играта наречена здраве.
Всичко е играта и вие се хващате на всяка въдица. Не трябва да играете ничия друга игра, а своята собствена. Вие можете да се научите да работите съвместно и да се поддържате, за да създадете правила за своя собствена игра. Вие сте неограничени същества. Това е огромната радост, която преживявате. Ето защо всички вие сте дошли тук. Да участвате в това. Да си го спомните.
Сега много от вас преминават през големи трудности, защото енергиите се променят и има определени вярвания, които сякаш ги удрят в лицето. Чували сте ни да казваме, че електромагнитната енергия на вашата планета е напълно променена и всичко в космоса се ускорява, защото вашата вселена се придвижва към нова област в пространството. Вие се зареждате с нови частици на съществуване. Това предизвиква изместването в съзнанието. Именно това е, което прави всички неща различни и което сега прави всички неща възможни сега. То е онова, което прокънтява в душата ви и, макар да го изразяват с различни думи, много от онези, за които четете и учите ви казват същото.
Всичко, което е необходимо да направите, е да започнете да гасите сигналните светлинки в главата си. Независимо чии думи ви ги казват, защото вие притежавате цялата информация, тя е съхранена във вас. Това, което правите, е да излагате себе си на действието на различни пускови механизми, които сте си заложили във външния свят, предназначени да донесат активирането на определени шаблони във вас. Не е нужно много да се потите, за да стане всичко това. Вие работите в посока към него. Намирате се само на няколко крачки от определени количества огромни промени. Вие ще бъдете удостоени с тях и ще бъдете развълнувани, а след това ще се потопите отново в скуката и ще пожелаете нови способности. Сега се движите бързо.
Помислете за това какво сте направили за няколко от вашите години. Помислете къде бяхте всички вие в началото на 80те, какво знаехте, как се чувствахте по отношение на себе си, какво беше възможно. Помислете си къде бяхте преди една година и какво знаете сега. Вие определено се придвижвате.

ВЪПРОС: Каква e разликата мeжду сmариme правила и новиme?

ПЛЕЯДИАНЦИТЕ: В онова, което наричате библейски времена имало същности, които дошли на вашата планета и които играели. Те знаели, че според онова, което правилата диктуват, ако създадеш и изпратиш определени идеи, можеш да накараш големи маси от съзнание да последват твоите действия. Тези същности дошли на вашата планета и оказали влияние върху културите. Поиграли си да променят вашето ДНК и формирали нови хора от наличните на Земята. Тези същности са споменавани във вашата Библия. Те оказали влияние върху човечеството по начини, чиито резултати усещате сега. Старите правила били, че това е територия за онова, което бихте нарекли определени небесни богове.
Тези богове от небесата създали правилата. Правилата гласяли, че човечеството ще боготвори онези, които са в небесата и ще изразява това по много начини. Те искали да посветят хората в някои неща за себе си, но без да им дадат цялата информация, защото иначе с кого щели да си играят? Имало обаче и други богове от небесата, които искали човечеството да участва в честна игра. Затова пред вашата Земна Сфера Тера било направено предизвикателство от гледна точка на типа информация, която постъпвала, за да се позволи на това човечество да забележи какво може да бъде. Старите правила били на болшинството от хората да не се позволява да разберат кои са. Те били оставени да тънат в невежество. Били оставени в мрак. Били поставени в подчинение. Вие сте били държани в неведение от разбирането на това кои сте.
Новите правила са, че всичко е позволено.Били сте широко отворени, така да се каже. Знаете ли кой е променил правилата? Вие. След като сте се прераждали тук хиляди пъти, вие сте го измислили. Това време било проектирано за вас, за да можете да внесете тук онова, което е било ваша цел от самото начало.
Едно от основните правила, това, което се опитвате да разберете и осъществите, е идеята за проявата на мисълта, че вие сте резултат от своите мисли. Това е нещото, което сега е най-важно да знаете в този момент. Не да чакате великите същества от космоса да дойдат и да ви спасят. Вие изтъквате като довод своите ограничения. Хванали сте се за тях. Вкопчили сте се в тях като в парцалената кукла, с която сте играли като дете.

ВЪПРОС: Какво ще кажете за дилемата да започнеш да опознаваш себе си, но да не харесаш онова, което виждаш?

ПЛЕЯДИАНЦИТЕ: Това е прекрасен момент - дилемата, когато започнеш да опознаваш себе си, което идва с развиването на само-осъзнатост и само-уважение, и констатацията, че не харесваш онова, което виждаш. Променете го. Това, което виждате, така или иначе е ваше мнение. Много обичате да наричате себе си прави или неправи. "Днес съм красив", а на другия ден "Днес приличам на пълен парцал". През цялото време си причинявате това. Защо произнасяте присъди?
Вие се учите. Вие сте на своето пътешествие и чувствате, че определени изражения на поведение и преживяване ви екзалтират, а други ви карат да извръщате глава в обратна посока. Когато откривате това в себе си вие позволявате на себе си да се развивате следвайки определена линия на поведение. Когато откриете, че има част от вас която не харесвате, позволете си да обичате тази част от себе си и да я освободите. Ако не харесвате част от себе си, пуснете я да си отиде.
Използвайте правилата и си направете ново Аз. Променете своето поведение. Вярвайте, че можете да промените част от себе си. Но не я освобождавайте от гняв или омраза. Позволете на себе си да установите, че което и от нещата които не одобрявате да визирате, самите вие сте го оставили да се появи на бял свят. Оставете го да си отиде. Повече не се занимавайте с него.
Не винаги ще обичате всяка част от себе си, защото се учите и се налага да се натъквате на някои неща, които да привличат вниманието ви. Това е знак, че трябва да съберете повече информация и ви дава възможност да изпитвате повече съчувствие и към другите. Затова не бъдете толкова строги към себе си.
Докато не заобичате себе си, няма да изпитате любов и към никой друг. Тази светлинна енергия, която ви се изпраща и която прониква в съществуването, е направена от любов. Това е субстанцията на съществуването, която прониква във всички неща. Ако вашите учени можеха да разтворят най-малката частица от съществуването, за да открият какво стои в основата на всичко и кое задвижва всичко, щяха да открият любовта. Това е нещото, което ви свързва.Това е нещото, което ви поддържа живи. Започнете със себе си. Дайте си сметка, че сте избрали себе си. Избрали сте себе си за играч, който да придвижите в този аспект на съществуването. Когато не поемате отговорността за играча който сте избрали, вие отричате и своето участие в играта. Затова бивате придвижвани по дъската на живота без никакъв контрол, като през цялото време търсите връзка с любовта, но не осъзнавате, че за да я осъществите, вие трябва да включите собствената си светлина, която пък се включва чрез любов към самия себе си. Когато включите собствената си светлина чрез любовта към самия себе си и спирайки да осъждате себе си, тогава играта напълно се променя. Тогава вече вие не отивате да търсите любов. Вие сте самата любов.
Когато сте любов и когато се движите с любов, всичко, което притегляте към себе си е любов, защото вие сте като фар и я привличате към себе си. Когато не обичате себе си и търсите любов, вие не я виждате, защото ви липсва електромагнитния капацитет дори да я разпознаете, какво ли пък да успеете да я притеглите към себе си.
Помнете, че вие самите сте своя основен инструмент за радост и преживявания. Именно вие самите сте своите най-големи учители. Затова живейте, защото така или иначе всичко е във вас. Всичко останало ще се разгърне пред вас като най-великолепната магия, щом откриете това.

Емилия Манолова

Няма коментари:

Публикуване на коментар